Team Bassin Roeselare

Historiek

1976

Autoclub Team Bassin Roeselare wordt door enkele autosportfanaten opgericht in Café Bassin, Kattenstraat 133 te Roeselare. Het hoofddoel is het verlenen van bijstand aan piloot-leden van de club tijdens autosportwedstrijden. Er wordt echter ook gedacht aan het in stand houden van de autosport.

1978

Zoals het iedere goede Autoclub betaamt denkt men bij T.B.R. reeds aan het inrichten van een wedstrijd. Op 21 mei wordt de 1° Sprint van Hooglede ingericht en dit op het grondgebied Roeselare-Hooglede. Met 65 deelnemers aan de start mocht T.B.R. zeer tevreden zijn. Een goede start voor een latere uitbouw.

1979

Naast de inrichting van de 2° Sprint van Hooglede wordt in september de 1° Rally T.B.R. ingericht. Er zijn 4 omlopen met telkens 3 klassementsproeven. Het befaamde Rallycross-circuit te Ingelmunster werd meteen een schot in de roos. Het gekende team Lietaer-Lietaer met hun Opel Kadett GT/E won op overtuigende wijze de wedstrijd.

1982

Het jaar waarin de 5° en tevens ook de laatste Sprint van Hooglede wordt ingericht. De 4° Rally T.B.R. verloopt voor het eerst over twee dagen. Voor de eerste maal (en niet de laatste maal) dient er van datum veranderd te worden door de verkiezingen. De organisatie wordt vooral gekenmerkt door de aanwezigheid van 9 Porsches. Meer dan 100 teams gingen van start, 52 haalden de finish. Porschisten Van Oost-Berthot haalden het voor Dumoulin-Termote.

1991

De 13° Rally T.B.R. zal bij iedereen een wrange nasmaak blijven houden. T.B.R. overstroomt! Van zaterdagmorgen tot zondagavond valt de regen met bakken uit de hemel. Het onverhard gedeelte op de KP Hooglede ligt er na de wedstrijd zo slecht bij dat T.B.R. de clubkas volledig moet leeghalen om de schade aan de wegen te vergoeden.


Lees meer

1992

De besten - deel 1: De 14° Rally T.B.R.: Voor het eerst wordt de rally bekroond tot de "Beste VAS Rally-organisatie van het jaar". Een pluim op de hoed van de bestuursleden en medewerkers voor de vele jaren van moed en doorzettingsvermogen.

1995

Team Bassin Roeselare wordt met hun 17° Rally T.B.R. voor de 4 maal op rij "Beste VAS Rally-organisatie van het jaar". De score van 97,4% (en 99% op gebied van veiligheid) werd tot op vandaag nog niet geëvenaard. De pers begint stilaan over een "Nationale" Rally T.B.R. te schrijven. 1995 betekent echter ook bijna het einde voor Autoclub Team Bassin Roeselare. Door allerhande problemen is T.B.R. er in 1996 niet in geslaagd een 18° Rally T.B.R. in te richten. Het niet of veel te laat ontvangen van toelatingen bezorgt de club ernstige moeilijkheden. In de 6 weken die ons nog overblijven zien wij het niet meer mogelijk om een kwalitatieve rally te laten doorgaan. Er wordt dan ook beslist om in 1996 niet in te richten. Er wordt veel gepraat over de toekomst en hoe die zal worden aangepak

1997

Eind '96 wordt een parkoers uitgetekend op het grondgebied van de Gemeente Zonnebeke. Enkele maanden later wordt de voorlopige toelating bekomen tot het inrichten van de T.B.R. Rallysprint van Zonnebeke. Het wordt een vlotte proef, veel deelnemers, een prachtig parkoers en veel toeschouwers ondanks het gure weer; kortom een proef die smaakt naar nog...

1998

De organisatie van de 2° Rallysprint van Zonnebeke staat opnieuw op de helling.In plaats van de Rallysprint wordt opnieuw een Rally voorgesteld. Als eerste Vlaamse Autoclub richt Team Bassin Roeselare een Rally in van het type-B. De proef bestaat uit 2 verschillende klassementsproeven die 5 maal dienen verreden te worden. Nog zoals bij de 13° Rally T.B.R. staan wij op de rand van het verzuipen. Het regent vanaf het openen van het wagenpark tot de eerste wagen terug op het podium staat. Ondanks de gure weersomstandigheden kunnen alle klassementsproeven verreden worden en hebben de weinige toeschouwers een mooi spektakel kunnen zien. De hergeboorte van de Autoally T.B.R. mag worden gevierd. Met volle moed wordt reeds uitgezien naar de volgende organisatie...

1999

Wie de mannen van T.B.R. kent, weet dat ze niet zo snel de moed laten zakken. Er wordt naar "uitbreiding" van klassementspreven gezocht en ... gevonden. De Gemeentebesturen van Zonnebeke en Moorslede zetten het licht op groen voor de organisatie van een nieuwe proef over het groendgebied Roeselare, Moorslede en Zonnebeke (Passendale).
Net zoals vorig jaar wordt de wedstrijd verreden over één dag. De controle van de documenten, het verkennen van de proeven en de technische controle zal gebeuren op zaterdag.

2000

Het milleniumjaar...ook bij Team Bassin Roeselare. In 2000 bestaat de Rally 20 jaar. Zoiets kan natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan: op de persvoorstelling worden alle oud-winnaars van onze vroegere organisaties uitgenodigd en in de bloemetjes gezet. De wedstrijd wordt verreden over 3 klassementsproeven te Roeselare-Beveren, Zonnebeke en Moorslede. De KP Beveren is volledig nieuw en bestaat uit een traject dat tweemaal na elkaar moet verreden worden. Spektakel van de bovenste plank. Oud-winnaar Van Oost Eddy doet zijn heroptreden. Spijtig genoeg moet hij het deelnemersveld verlaten op de tweede klassementsproef. Oud-winnaar Dirk Vandorpe is reeds aan zijn 17° deelname aan de Rally TBR.

2002

22° Rally T.B.R. 
Parkoers:
De 22° Rally T.B.R. bestaat uit 4 klassementsproeven op het grondgebied van Roeselare, Moorslede, Zonnebeke en Hooglede. Klassementsproef - Beveren:
De proef wijzigt volledig tegenover vorige jaren. In plaats van rondjes te rijden werd de KP veranderd in een "gewone" KP van 9,8 km lengte. Rondjes rijden was plezant maar als inrichter verlies je enorm veel tijd na een ongeval. Klassementsproef - De Zilten:
Ook dit jaar wordt de gekende proef van De Zilten opnieuw opgenomen in het geheel van de wedstrijd. De proef start net als vorig jaar aan het Instituut Sint-Idesbald en blijft identiek. Het is een technische proef waar menig deelnemer meer tijd kan verliezen dan winnen. De haarspeldbocht net over de start en dicht bij de Diksmuidesteenweg zal zeker de moeite lonen.
Klassementsproef - Rumbeke:
Na 21 edities van de Rally T.B.R. wordt ook deze proef opnieuw gewijzigd en in tegengestelde richting verreden. Het dubbelpunt en de situaties die dicht bij de Menensteenweg worden verreden zorgen ieder jaar voor een toeloop aan toeschouwers.
Klassementsproef - Moorslede:
Deze snelle klassementsproef van 8 kilometer wordt in omgekeerde richting verreden. De start en de aankomst liggen op het grondgebied Moorslede, het deel ertussen wordt verreden over Roeselare en Zonnebeke-Passendale. Enkele haakse bochten, een dubbelpunt en snelle waaiers maken van deze proef het ideale concept om de eventueel verloren tijd uit de vorige proef opnieuw goed te maken. Kortom: een proef voor de durvers.

2004

Gezien iedereen, Burgemeesters, Lokale en federale politie, deelnemers, toeschouwers, inrichters,… waren van de organisatie, was iedereen het er unaniem over eens dat de editie 2003 op een identieke manier mocht worden ingericht.

2005

Het jaar 2005 is voor Team Bassin Roeselare een feestelijk jaar: de Autorally T.B.R. wordt voor het 25° jaar ingericht. Wie had zoiets kunnen denken…?
Gezien iedereen, Burgemeesters, lokale en federale politie, deelnemers, toeschouwers, inrichters,… tevreden waren van de organisatie van vorig jaar, was iedereen het er unaniem over eens dat de editie 2005 op een identieke manier mocht worden ingericht.
Klassementsproef – Oekene:
Na de organisatie in 2003, wisten we reeds dat we alvast KP Beveren mochten schrappen. Door wegeniswerken is het verrijden van de klassementsproef onmogelijk. 
Dank zij de goede samenwerking met de lokale politie van Roeselare werd opnieuw toelating gegeven om de klassementsproef Oekene te verrijden. KP Oekene is ongeveer 7,4 km lang en voor een flink deel gekend dank zij de Omloop van Vlaanderen. Het is een traject met heel wat wegen waar flink op het gaspedaal kan getrapt worden. Een aantal korte bochten zullen de snelheid gevoelig doen dalen. De proef is gemakkelijk bereikbaar langs de Moorseelsesteenweg en de St. Elooiswinkelstraat.
Klassementsproef – Rumbeke:
Ook dit jaar, en dit reeds voor de 25° keer, wordt KP Rumbeke verreden tijdens de Rally TBR. Enkele piloten zullen “de Zwarte Kapel” (kort na de start) duidelijk aanduiden in hun nota’s. Ook het dubbelpunt zal zeker de moeite lonen voor een bezoekje.
Klassementsproef – Moorslede:
Dankzij de goede samenwerking tussen de Gemeentebesturen en politie van Roeselare, Moorslede en Zonnebeke, kan de proef opnieuw verreden worden. Het dubbelpunt en de korte bochten op het grondgebied Passendale zorgen ieder jaar voor heel wat spektakel. Na een snelle opeenvolging van vlotte bochten komen we op het grondgebied Roeselare. Ook hier veel spektakel op de posten 19 en 20.
Klassementsproef – De Zilten:
Een spreekwoord zegt dat het venijn nogal dikwijls in de staart zit… KP De Zilten wordt na iedere ronde de laatste KP die wordt verreden. Kort maar krachtig, een KP waar met het kopke moet gereden worden wil men het einde van de wedstrijd halen op een mooie plaats. Velen weten reeds dat de grachten diep zijn en de wegen zeer smal…
De 25° editie wordt verreden zonder wijzigingen. De klassementsproeven blijven identiek, het servicepark en de permanentie blijven ongewijzigd,… De 25° jaargang wordt een identieke kopie van vorig jaar…

2006

Wie op de prijsdeling van de 25° editie aanwezig was, zal zeker gehoord hebben dat Team Bassin Roeselare van plan was er het bijltje bij neer te leggen. Het was zeker niet de bedoeling om dit jaar opnieuw alle energie en tijd te steken in de organisatie van een nieuwe editie van de Rally T.B.R.
Iedereen had zijn buik vol van het vele werk en het zoeken naar sponsoring om een nieuwe Rally TBR op gang te brengen.
Maar het noodlot sloeg toe: op woensdag 1 maart verloren we, na een slepende ziekte, onze goede en trouwe voorzitter. Het verlies van een persoon die niet kan vervangen worden; de stichter en grote bezieler van TBR is niet meer…
Als herinnering aan Guido was het bestuur unaniem akkoord om dit jaar dan toch de “26° Rally T.B.R. – Memorial Guido Loosvelt” in te richten. Het moet een blijvende herinnering worden aan onze voorzitter. De 26° editie wordt verreden tijdens het weekend van 14 en 15 oktober. Het bestaande concept werd grotendeels behouden met uitzondering van een totaal gewijzigde klassementsproef Oekene. Na problemen met enkele omwoners werd een constructieve vergadering
gehouden met bestuursleden van Automobielclub Midden-Vlaanderen waarbij gezocht werd naar een oplossing zodat de omwoners slechts éénmaal zullen worden “gestoord” door voorbijrazende rallywagens.
Klassementsproef - Oekene:
Een volledig hertekend traject van om en bij de 8 kilometer, met start aan Restaurant-café de Groene Dreve. De Flying Finish is voorzien in de Stampkotstraat. 
Het parkoers loopt over snelle wegen, afgewisseld met een groot aantal haakse bochten. Als eerste proef die moet verreden worden zullen enkelen zich hier wel misrekenen. Het grootste deel van de klassementsproef wordt in omgekeerde richting verreden. Andere uitzichtspunten en gewijzigde remzones geven deze proef een ander karakter. We zijn benieuwd wie zich hier als rapste deelnemer zal laten opmerken.

2007

Na een editie zonder Guido, maar met een nieuwe voorzitter (Hans Degryse), zal Team Bassin Roeselare, ook dit jaar opnieuw op het gekende stramien proberen verder te werken.
De geruchtenmolen was begin dit jaar opnieuw volop aan het draaien. “TBR zou zeker niet meer doorgaan… de Burgervader van Roeselare zal slechts toelating geven om één autowedstrijd te laten verrijden op het grondgebied van Roeselare.” Na contactname met de bevoegde instanties blijkt daar voor 2007 zeker nog geen sprake van te zijn. De voorlopige toelatingen zijn binnen, de nodige vergaderingen zijn achter de rug… TBR is er opnieuw klaar voor!
Wat zal er allemaal wijzigen?
Dank zij de medewerking van PAK West-Vlaanderen zal geprobeerd worden om de verreden tijden nog sneller in het rekencentrum te krijgen en dit door gebruik te maken van het internet. Na het succesvolle resultaat tijdens de Omloop van Vlaanderen is Karel Destorme en zijn team er volledig klaar voor…
Klassementsproef Oekene:
Zoals afgesproken met AMV zal de 27° Rally TBR volledig verreden worden ten noorden van de Ieperseweg. Hierdoor dient een aanpassing te gebeuren van de bestaande klassementsproef. Om dan toch voldoende kilometers te hebben wordt dit jaar geopteerd om rondjes te rijden. Voor het eerst in de geschiedenis dienen de deelnemers 2 rondjes te rijden vooraleer de rest van het traject af te leggen. Het zal dus dit jaar zeker de moeite lonen om een kijkje te nemen op KP Oekene.

2008

Ongeveer één maand na de 27° Rally TBR (op 21 november) moesten we opnieuw afscheid nemen van één van onze trouwste medewerksters. De vrouw van Guido Loosvelt, Lieve Van Moerkercke, heeft ons veel te vroeg verlaten na een slepende ziekte. Zij was de stille kracht die ieder jaar kon zorgen dat TBR een financiële injectie kreeg door de organisatie van een omslagenverkoop, het aanbrengen van sponsors, het aanbrengen van medewerkers,…
TBR neemt een sabbatjaar. Door omstandigheden heeft TBR niet de tijd om veel wijzigingen aan het parkoers te verrichten. Na de evaluatievergadering van de vorige editie was iedereen het eens dat we een goede editie hadden. Het parkoers werd door de piloten over het algemeen goed aanvaard, de timing verliep vlot… we waren tevreden!
Een kort overzicht:
De 4 klassementsproeven worden verreden zoals deze vorig jaar werden uitgestippeld. Er wordt gestart met de KP Oekene; een KP van ongeveer 12 km waarbij het grootste deel van de KP tweemaal dient verreden te worden en dit tot groot jolijt van de vele toeschouwers. De KP Rumbeke is een “oude gekende” en wordt voor de 28° keer verreden op hetzelfde grondgebied… De snelle KP van Moorslede (voor een deel ook verreden tijdens de Omloop van Vlaanderen) blijft ongewijzigd en wordt “gekend terrein” voor menig deelnemer. Over KP De Zilten dient niet zoveel meer geschreven te worden. Deze KP wordt nogal dikwijls despelbreker van de Rally TBR.

2010

30ste TBR Rally. Na veel voorbereidingswerk konden we starten met een primeur. We hadden het aangekondigd en de interesse was groot want KP De Zoning werd aan het parcours toegevoegd. De weergoden werkten goed mee, massa's volk op de KP's. De toeschouwers werden getrakteerd op het betere slip- en schuifwerk van ervaren rotten in het vak. Na afloop van de rally konden we zeggen dat het een fantastisch jaar was.
De rally werd overschaduwd door onaangename reacties. "De TBR houdt ermee op". De krantenartikels kwamen negatief over bij het volk, de interviews werden verkeerd geInterpreteerd. Het is niet zo dat een medewerker stopt, dat de ganse rally stopt. We doen door. Het bestaande bestuur blijft, er werd enkel wat verschoven qua planning van het werk bij sommige bestuursleden. Het is een FEIT, TBR blijft!!!!!!

2011

Na het verschijnen in een negatief bericht in een gekend automagazine, was iedereen de mening toegedaan dat we er nog harder tegenaan zouden gaan om de 31ste editie tot een goed einde te brengen.
We hebben deze beloften waargemaakt en alle kriticasters de mond gesnoerd. De 31ste editie was één van de succesvolste edities in het TBR bestaan. Het nieuwe team heeft zijn kunnen bewezen en we zijn er klaar voor de volgende edities tot een goed einde te brengen.

2012

Memorial Francky Desseyn: Jammer genoeg moesten we begin 2012 afscheid nemen van een bestuurslid. Daarom besliste het voltallig bestuur om de rally TBR 2012 aan hem op te dragen. Editie 2012 was een editie om niet rap te vergeten,de weergoden waren ons niet welgezind en veel regen en modder waren de belangrijkste ingredienten. Een TBR als vroeger zeiden velen,met veel sorties,glijpartijen en dergelijke meer. Al bij al was het een vlotte proef met weinig of geen oponthoud ondanks de omstandigheden.

2013

Wat een groot rallyfeest moest worden is jammer genoeg geeindigd in een catastrofe.De dag begon met de afgelasting van de eerste KP Beselare wegens niet klaar.De weergoden waren ons ook niet gunstig gezind die dag,had het te maken met de 13 de oktober ? Kort na de middag hoorden we dat er een zwaar ongeval was gebeurd op KP Beselare,toen wisten we nog niet hoe erg het eigenlijk wel was.Rond 13u30 kregen we het slechte nieuws dat de piloot van wagen nr 219 was overleden en zijn echtgenote zwaar gewond naar het ziekenhuis werd afgevoerd.Onmiddellijk na het vernemen van dit drieste nieuws werd de Rally TBR geannulleerd. Alle bestuursleden waren er het hart van in dat dit op hun rally moest gebeuren. Direkt na het ongeval werden alle betrokkenen bijgestaan door de dienst slachtofferhulp politiezone RiHo

2014

Onze eerste organisatie in het voorjaar was jammer genoeg geen voltreffer,met slechts een 70 tal deelnemers en typisch TBR weer.Onze datum was blijkbaar niet zo goed uitgekozen,moederdag heeft ons de das omgedaan! Misschien was ook de keuze van de parcours niet zo ideaal,kp zoning zorgt al enkele jaren voor wrevel bij de piloten, maar we hadden geen andere keus,een rally ineensteken op 6 maand tijd is niet makkelijk,daarom was het gemakkelijkshalve een overgangsjaar.

Desondanks was het het spannende strijd om de overwinning die uiteindelijk naar het team van Claude Bal ging.

Op naar 2015 waarbij we een compleet nieuwe rally TBR zullen voorschotelen.

 

2015

Alles begon goed,op zaterdag een stralende zon en 30 graden,de zondag waren de temperaturen gehalveerd en er stond een koude bries met van tijd een druppel regen,weeral typisch TBR weer.Het aantal ingeschreven wagens voldeed terug niet aan onze verwachtingen,we zullen er ons moeten bij neerleggen dat de gouden tijden voor de rallysport verleden tijd zijn.

Desondanks was het een spannende strijd voor de overwinning,de nieuwe klassementsproef Ledegem was meteen voltreffer,alsook de nieuwe kp op Moorslede werd meteen gesmaakt.Maar de 35 ste Rally TBR zal ook de laatste zijn,de organisatie heeft beslist dat er geen 36 ste editie meer komt,kosten lopen te hoog op, en de reglementering wordt alsmaar strenger.Ook de toelatingen bij de steden en gemeentes worden alsmaar moeilijker.

 

 

2016

In 2016 wordt geen rally meer georganiseerd maar een rallysprint.Oekene wordt het middelpunt van alle activiteit,met de Platte Tube als uitvalsbasis. De eerste editie verliep niet zoals gewenst. Eerst was er een misverstand volledig aan ons te wijten. Bij de eerste doortocht ging één van de eerste auto's in het decor met het gekende gevolg. Onder de loden zon hadden de piloten het ook niet altijd gemakkelijk en er werd dan ook water rondgedeeld door de organisatie. Eens de tweede ronde gestart werd verliep als zoals gewenst maar door de verloren tijd van s'morgens moest er één ronde geschrapt worden wegens tijdsgebrek. Weeral een les rijker en hopend op een vlekkeloze volgende editie op 09/07/2017.

 

 

2017

2017 was een zonovergoten editie,mooi deelnemersveld,veel toeschouwers en een mooie winnaar PJ Mayaert.

Ons nieuw publiekspunt was een schot in de roos.Het publiek vond gemakkelijk de weg naar onze tent,waar een drankje en een hapje genuttigd kon worden.Veel spectaculaire doorkomsten met een uitzicht op verschillende situaties werden gesmaakt door het publiek.Jammer genoeg waren er ook terug vele sorties van de partij,met de nodige vertragingen als gevolg.Dit is natuurlijk eigen aan een rallysprint waar de organisatie weinig of niks kan aan doen.

Op naar de volgende editie op 7/8 juli 2018

2018

Met meer dan 100 deelnemers aan de start was de editie 2018 in alle opzichten onder een stralende zon vertrokken. Het parcours was enigzins aangepast zodat enkele knelpunten uit het verleden weggewerkt werden. Toch was er een deelnemer die al in de eerste ronde een electriciteitspaal raakte die op het parcours terecht kwam. Gezien er bij een rallysprint geen alternatief mogelijk is moest het parcours in allerijl aangepast worden door de start even te verleggen. Vanaf de derde ronde verliep alle naar wens en kon er op tijd geëindigd worden. Het werd een echte regionale rally zonder inmenging van R5's (behalve Lorenzo Bossu die even kwam testrijden met zijn Peugeot 208T16 R5). Het werd dan ook een spannende strijd waarin Steve Bécaert met zijn Mitsbishi Lancer Evo X aan het langste eind trok ; zijn allereerste algemene zege. Ook bij de oldtimers (divisie 4) was er een allereerste zege voor Dirk Depuydt in zijn Ford Escort. Bij de Joungtimers van divisie 5 trok Nick Toorré met zijn Ford Sierra Cosworth aan het langste eind. Ondanks het oponthoud in het begin hoorden wij vooral tevreden deelnemers en tevreden publiek, dat terug massaal naar de publiekstent trok. Als organisatoren waren wij dus ook content en hopen volgend jaar (14/07/2019) nog beter te doen. 

 

 

 

2019

Niels Reynvoet en Arne Casier stonden vooraf al aangeschreven als favorieten.De hoofdreden ? Omdat zij met de enige R5 van het deelnemersveld reden.De tegenstand,die zou hooguit kunnen komen van een goed draaiende Evo X of van een krachtige BMW.Maar het werd een Youngtimer die hen tot half wedstrijd zou voorgaan...Inderdaad.Paul Lietaer liet zien wat de Ford Escort Cosworth RS in zijn mars had als de zaken goed draaien.Een regenbuitje tijdens de eerste passage maakte het toch al glibberige asfalt nog extra glad.Paul Lietaer,de man die elk kiezeltje en elk paaltje ten westen van de Leie persoonlijk kent,trok alle stoppen los.Dat resulteerde in een voorsprong van 11 seconden na de eerste passage op de gedoodverfde favorieten,Reynvoet en Casier in de Skoda Fabia R5.Een voorsprong die nog zou uitgebreid worden bij de tweede passage.

Voor Paul bleef het sprookje niet duren,hij moest jammer genoeg aan de kant met mechanische problemen,over en out.De weg lag dan open voor de eerste zege van Niels Reynvoet,bijgestaan door Arne Casier op de Skoda Fabia R5.Steve Becaert cashte zijn punten voor de divisie 3 titelstrijd en David Campling deed wat van hem werd verwacht,de Subaru Impreza WRC S10 op het podium zetten.

Divisie 1-2 werd een verpletterende zege voor Stefaan Tjoens op zijn "dichtgeknepen"EvoX die de hele dag domineerde.Bij de historics ging de zege naar Danny Vancoillie op zijn zwarte Opel Kadett C Coupé.

Op naar 2020 ....

2020

Door de Covid 19 pandemie konden we in 2020 niet organiseren,hopelijk volgend jaar beter.

2021

Na het coronajaar 2020 leek het er naar uit dat ook 2021 in het water zou vallen door de coronaperikelen,maar godzijdank waren we de eerste die mochten organiseren weliswaar onder coronabeperkingen opgelegd door de overheden.Met de komst van Bedoret was spektakel verzekerd.De weergoden bleven ons op zondag welgezind waardoor het publiek massaal kwam afgezakt naar Oekene. Het was een spannende strijd tussen Bedoret en Bekaert en ook Monnens liet zich van tijd zien.Bij de Historics was het terug De Polle die iedereen naar huis reed met zijn gekende Opel.Uiteindelijk werd Bedoret de algemene winnaar van de (laatste) TBR rallysprint. 

De organisatie van TBR is druk bezig om in 2022 de toelating te verkrijgen om een shortrally in te richten,maar dit loopt niet over rozen,onze eerste aanvraag werd door het schepencollege afgekeurd,zodoende moesten we ons huiswerk herbeginnen.Uiteindelijk werd dan toch toelating bekomen om in juli 2022 de eerste TBR shortrally in te richten.

See you all in juli 2022 !

2022

De eerste shortrally was een schot in de roos. Zeker inzake deelnemers maar ook qua publieke belangstelling. Het feit dat KP 1 een rondje omvatte dat 2 maal moest genomen worden is dankzij de startploeg uitstekend verlopen. Een electriciteitspaal die op het parcours belande zorgde voor enige onderbreking, maar de mensen die voor de (voorlopige) herstelling moesten zorgen waren er heel snel bij zodat er niet te lang alternatief moest gereden worden. Andy Lefevere trok aan het langste eind met de Porsche 997 GT3 voor Steve Becaert met Fiesta R5. Bij de historics mocht Danny Kerckhof de spuitfles ontkurken.

Wij kijken alvast uit naar de volgende afspraak met een ongewijzigd parcours op 9 juli 2023.

2023

Met 111 startende wagens was het deelnemersveld goed gevuld. Met de zon van de partij waren we vertrokken voor een leuke rallydag.

Jammer genoeg in de eerste klassementsproef ging Hoorne Brecht serieus van de baan en lag de wedstrijd enige tijd stil,beide deelnemers werden naar het ziekenhuis overgebracht. We hadden een nieuwe leider in de wedstrijd Becaert Steve doch ook deze moest de strijd staken na een mechanisch mankement. Paul en Pieter Jan hebben heel de dag gestreden voor de leidersplaats bij de historics, Segers streed mee in de voorste gelederen voor de overwinning.Op het eind van de dag moest de R5 de duimen leggen voor de  historic van Paul Lietaer met een verschil van 0,05 seconden.Tweede bij de historics werd PieterJan met de M3 en derde algemeen,Debyser reed als 4 de over het podium als tweede moderne en eerste GT.


Bestuursleden


Tassaert Marc

Allround medewerkerVanden Broecke Danny

alround medewerkerLeden


Guido Loosvelt †

ErevoorzitterFrancky Desseyn †

MateriaalmeesterOok lid worden?Rally TBR kan zowel gewone als tracking cookies gebruiken om uw surfervaring te verbeteren. We houden hier steeds de GDPR in acht.

OK Meer info